Penthouse in Andorra

Arteks Arquitectura

© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura

Location
Andorra

Architect
ARTEKS Arquitectura

Architects In Charge
Elisabet Faura & Gerard Veciana

Client
UNIMSA

General Contractor
SEIC S.A

Area
118.0 m2

© ARTEKS Arquitectura

Maintaining fluidity within the requirements ordained by this particular living space was one of the principal objectives of this Project. Instead of subdividing the surface area with traditional walls, new walls were designed with a certain thickness, texture and color.

These were placed in such a way as to unite the apartment visually from one end to the other. The slate wall at the daytime and nightimes areas of the apartment. On the side where the wall greets visitors is place to jot down notes and reminders.

Where they can be seen when one leaves the apartment. On its other side is a reading area, where it becomes a bookcase tat hides a small office.

© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura

The kitchen, dining room and living room share the same open area.

© ARTEKS Arquitectura

Another room where sub-divisions were avoided is the master bedroom, envisioned as a suite in which the bathroom, dressing room and bedroom are compartmentalized.

© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura
© ARTEKS Arquitectura

In flooring the apartment, the aim was to create continuity by avoiding visible assembly points.